sommerhus

moodboard

lejligheden

Jeg føler, at jeg har nævnt lejligheden rigeligt nu uden at vise så meget af, hvordan her ser ud. Så her kommer det store lejlighedsindlæg! Jeg er efter det her projekt blevet noget af en nørd ud i ncs-farvekoder og forskellige pigmenter, men har også fundet en dyb respekt for det at vælge farver. Det er sværere end man lige håber på.

Vi vidste fra starten, at vi ikke ville have nogle hvide vægge i lejligheden, og at vi gerne ville have mange forskellige farver og fotos. Her er et moodboard, jeg lavede inden overtagelsen:

Både André og jeg er sindssygt specifikke omkring, hvad vi kan lide, ret stædige, og ikke nødvendigvis særligt enige, selvom vi under de 9 år vi efterhånden har været sammen bestemt har udviklet en fælles stil. Nogle rum var vi enige om og andre not so much.

det største drama

Soveværelset var det største drama. Vi ville male både vægge, paneler, dobbeltdøre og vores nye garderobeskab i samme farve. Jeg ville fra begyndelsen have en mørk farve, André ville have en lysere grå. Efter tusind farveprøver fandt vi et kompromis i en forholdsvis lys gråblå nuance, men resultatet blev ikke helt som ønsket… De røde murstensvægge uden for værelset kombineret med svagt dagslys i rummet på grund af et nordvendt vindue gjorde, at farven så helt syrenfarvet ud, da den kom op i hele rummet. Skrig! Så efter nogle dage med overvejelser besluttede vi os for at male hele værelset om:

Det er malet i Sct Pauls Blue fra Jotun, og vi er begge virkelig glade for det nu. Drømmer om en flot sengegavl i noget flet og så har vi en plan om et hjemmelavet kunstværk, der skal hænge over sengen.

Den gamle gymnastikribbe fulgte med fra da vi boede i Stockholm og den passede perfekt i hjørnet her. Spejlet mangler stadig at blive sat op på væggen.

Alle vindueskarmene i lejligheden er i det her materiale, som jeg ikke kan huske hvad hedder. Tror det deler vandene lidt, men jeg synes det er smukt.

vægge og paneler

Det 3 meter brede garderobeskab fra Ikea er malet i samme farve som vægge og paneler, og har fået messinghåndtag, som André fandt i en svensk genbrug for 5kr stykket. Her kan man også virkelig se hvordan farven ændrer sig efter lyset, da skabet får mere direkte lys fra vinduet end væggen.

Fra soveværelset kan man se hele vejen gennem stuen og faktisk også ud i køkkenet. Stuen er malet i Lammull fra Beckers – en helt lys neutralgrå. Jeg synes, at lyset bliver så smukt på grå vægge frem for hvide, og kan godt lide hvordan træværket og stukken står ud.

Lejligheden er 85 kvm og stuen er det største rum og ligger i midten af lejligheden. Jeg synes, stuen har en rigtig fin størrelse med fin plads til både sofa og spisebord. Her er ret unikt to vinduer, et i hver side af stuen, så vi får masser af lys ind, selvom vi bare bor på første sal. Vi tager fotos af hele serien og lægger op på bloggen senere.

forskelligt farvet karton

Jeg købte forskelligt farvet karton i sidste uge for at ramme nogle familie-kunstværker ind. Min morfar var typograf og har lavet arbejdsprøven med “Arbejdernes cigar” og min mormors søster Karin står for croquis-tegningen, som jeg tror får en rustfarvet baggrund i ramme. Til morfars arbejdsprøve hælder jeg mod den mørkegrønne og så skal den have en fin plads i stuen. Det er vigtigt med flotte billeder i hjemmet.

Vi har netop malet en helt mørkegrå og en lyserød farveprøve op, og jeg tror vi hælder mod at male den nederste 2/3 af væggen lyserød og så hvidt op til loftet. Nogle andre idéer? Gangen ligger op mod både køkken, gæsteværelse, stue og badeværelse, så det skal harmonere. Men jeg tænker det kunne være fint med en varm farve som kontrast til alt det grønne og blå i lejligheden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

sommerhus