Sommergarderoben og billeder

gift

vanvittigt god

Denne kage er så åndsvagt nem og så vanvittigt god, og jeg har længe tænkt at opskriften skal op her. Vi bager den et par gange om året, og man kan variere, hvilken frugt man bruger som topping. Det skal dog helst være noget med lidt syre og måske lidt bitterhed, da kagebunden er ret sød i sig selv og har brug for modspil.

Vi havde den som bryllups kage for lidt over to år siden med rarbarbercurd, mascarponecreme med hyldeblomst, rabarber og skovsyre på toppen. Mere indviklet behøver det ikke være, selv til et bryllup.

Det var verdens fineste dag. Vi blev gift på Øland i Sverige med alle vores venner overnattende på en gammel gård i et naturreservat. Kunne gøre det om og om igen. På torsdag har vi været sammen i ni år!

Kagebund
2 æg
170 g sukker
10 tvebakker
7 makroner
1 knps salt

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Knus tvebakker og makroner (der må gerne være lidt små stykker tilbage) og vend i blandingen sammen med salt.
Smør en cirka 25 cm springform eller tærteform med smør, fordel blandingen jævnt og bag kagebunden i en 180 grader varm ovn i 12-15 min eller til den er gylden (afhængigt af ovn).

For mere luksus: riv marcipan i dejen i stedet for makroner, dette har jeg dog ikke prøvet, men køber makroner lavet på marcipan i stedet for klassiske makroner.

Mascarponecreme
En pakke mascarpone (250g)
2 dl piskefløde
En smule vaniljepulver / korn fra en halv vaniljestang

Brug en dejskraber til at forsigtigt vende mascarponen og vaniljepulveret sammen med en smule af fløden ad gangen. Når al fløden er i bruger du et elektrisk piskeris til at piske blandingen tyk – som du ville gøre med flødeskum.

Hvis du vil gøre det endnu mere simpelt pisker du bare good ol’ flødeskum i stedet for mascarponecreme. Og hvis du vil smagsætte cremen yderligere, kan du tilsætte en spsk koncentreret hyldeblomstsaft til blandingen.

Når kagen er afkølet fordeles mascarponecremen på kagebunden og rigeligt frugt efter eget valg fordeles på toppen. Vi havde senest jordbær, solbær og passionsfrugt. Ekstra point hvis man pynter med skovsyre eller lidt spiselige blomster. 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommergarderoben og billeder